Italiaans & Venetiaans stucwerk

Italiaans & Venetiaans Stucwerk – Almere en omgeving.
Italiaans en Venetiaans stucwerk is een zeer duurzaam en onderhoudarm Italiaans sierpleister als afwerking voor uw wanden, plafond, vloer en bijna elk oppervlak. De diverse soorten Italiaanse stuc, met gekleurde stucpleisters op basis van cement kunnen ook uitstekend op buitenmuren worden toegepast.

DaVinci Almere, Italiaans stucwerk & Italiaans design kan uw Italiaanse stuc voor u uitvoeren maar levert desgewenst alleen het klassieke stucmateriaal uit Italië.
De Italiaanse stuctechniek bestaat uit verschillende soorten, ontstaan in de renaissance in de 16e eeuw. Met namen als Stucco Italiano, Stucco Veneziano, Pietra spaccata (gespleten steen), Stucco Lustro (glans stucwerk), Pietra Naturale lavorata a mano (natuursteen met de hand gestuct), Stucco Antico (antiek of oud pleisterwerk), Stucco Lucido (gepolijst stucwerk), Grassello di Calce (meerlagen glanzend stucwerk met mineralen), Marmo Antico, Stucco spatula, enzovoorts.

Het unieke aan deze Italiaanse stuc- en sierpleisters is dat gebruik wordt gemaakt van onder meer marmerpoeder, kalk, Italiaanse kleurpigmenten naar uw keuze, en cement. Leest u hieronder verder over de geschiedenis achter de Italiaanse stucsoorten, kleurgebruik en bouwtechnieken.

 

Leonardo Da Vinci was goed bevriend met de Italiaanse wiskundige Luca Pacioli, die in 1509 “Divina Proportione” publiceerde,een verhandeling over een verhouding die nu “de gulden snede” wordt genoemd. Marcus Vitruvius Pollio, was een Romeinse schrijver, architect en ingenieur uit de eerste eeuw voor Christus.


Vitruvius is beroemd als de auteur van De Architectura, tegenwoordig bekend als ‘de tien boeken over architectuur’, het enige nog bestaande boek over architectuur uit de klassieke oudheid. Een van de bekendste theorieën van Vitruvius uit zijn boek is dat een structuur drie kwaliteiten moet vertonen: mooi, stabiel en nuttig.


In zijn boek nummer 7 schrijft Vitruvius over straatstenen, gewelven en muurschilderingen, inclusief de beste kleuren en hun oorsprong en gebruiksgeschiedenis. Quote uit zijn boek: “Paars heeft de meest gewaardeerde en meest opvallend mooie verschijning van al deze kleuren. Het wordt gewonnen uit de mariene schelpdieren waaruit paarse kleurstof wordt gemaakt, die net zo verbazingwekkend is voor de toeschouwer als iets anders in de natuur.” (Boek 7, hoofdstuk 8.1)


In de Renaissance werd Vitruvius vereerd, de techniek van Venetiaans stucwerk was gebaseerd op zijn boek nummer 7. Er werd zelfs in Rome in 1542 een Vitruviaanse Academie opgericht.

In de renaissance werden bepaalde kleuren gebruikt voor de decoratieve Italiaanse wand- en plafondafwerkingen. Tegenwoordig zijn de kleurmogelijkheden en structuren oneindig.

  • Rood: houdt van het leven en heeft passie. De kleur van snelheid en energie. Opwindend en uitdagend, vurig en vastberaden. Rood geeft energie en daagt uit. De kleur van de adel.
  • Warm grijs: is analytisch, intelligent en betrouwbaar. Beschikt over een objectief oordeel.
  • Indigoblauw: beschikt over visie, gedisciplineerd, professioneel en krachtig. Vastberaden en vertrouwenswaardig.
  • Goud: is warmte, glans en welvaart. Sprankelt en straalt luxe uit. Staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid.

Davinci Italiaans stucwerk & Italiaans design heeft Italiaanse vakmensen en werkt ondermeer met Adicolor decoratieve muurverf uit Milaan.

Onze stukadoors geven advies en verzorgen uw stucwerk in regio Almere, Amsterdam, het Gooi, Utrecht, maar ook in Zuid en Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Brabant.

Neem gerust contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte voor het stucen van wanden, muren, plafonds. Maar ook voor het stucen van uw buitengevel.

Davinci Italiaans stucwerk & Italiaans design

Markerkant 1206.07
1314 AK Almere
Telefoon 036 – 41 00 450
info@davinci-design.nl
dinsdag 12.00 – 17.00
Do – zat  10.00 – 17.00
KvK nummer 66559758